5 tips tegen verhuisstress

Als je weleens bent verhuisd, ken je het vast wel: verhuisstress. Je moet niet alleen veel dingen regelen voor het nieuwe huis; je moet je oude huis ook leeghalen en netjes achterlaten. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Ik geef je 5 tips.

  1. Neem geen oude rotzooi mee

Als je je spullen toch moet inpakken, kan je net zo goed je spullen uitzoeken. Gooi oude, ongebruikte producten weg of doneer. Dat scheelt weer tillen en inpakken! Het is het makkelijkste als je dit een paar maanden voor je verhuizing doet, zodat je genoeg tijd hebt om in te pakken. Dan gaat het inpakken ook een stuk sneller.

  1. Koop verhuisdozen

Verhuisdozen bestaan niet voor niets! Ze zijn sterk en door de handgrepen zijn ze eenvoudig op te tillen. Verhuisdozen hoeven helemaal niet duur te zijn en misschien kan je wel een paar dozen lenen van familie of vrienden. Vergeet niet om ook tape te kopen, want dat ga je nodig hebben. Breekbare spullen kan je in oude kranten wikkelen of koop dubbeltjesplastic.

  1. Pak in op volgorde van gebruik

Begin met het inpakken van spullen die je het minst vaak nodig hebt, denk bijvoorbeeld aan fotoalbums. Dit kan je al maanden voor de verhuizing doen. Op de laatste dag kan je een doos vullen met spullen die je tijdens de verhuizing nodig hebt, zoals opladers, kookgerei en wc-papier. Op internet kan je allerlei verschillende checklists vinden die jou kunnen helpen.

  1. Huur een verhuisbedrijf in

Huur een verhuisbedrijf in voor een zorgeloze verhuisdag. Dat bespaart je tijd en energie. Woon je in (omgeving) Amsterdam? Verhuisbedrijf Vlaming hielp mij met piano verhuizen en meubelen die ik niet kon demonteren. Het bedrijf is gecertificeerd en de verhuizers zijn gediplomeerd. Zo weet je zeker dat het goedkomt.

  1. Label de dozen

Of je nu een verhuisbedrijf inhuurt of het allemaal zelf doet: met het labelen van de dozen hoef je niet elke keer in de doos te kijken wat erin zit. Hierdoor kan je de doos meteen in de goede ruimte zetten. Dat scheelt een hoop gedoe.

Hopelijk heb je met mijn tips minder last van verhuisstress. Het enige wat je nog moet doen nadat je verhuisd bent is een kaartje sturen naar je vrienden en familie, zodat iedereen weet waar je nu woont. Je kunt natuurlijk ook een housewarming geven om het nieuwe huis in te luiden.

 

Inhoudsopgave
Blog by
Anne
Anne

Meer About Life