Alles wat u moet weten voordat u een PVC-vloer schoonmaakt

Alles wat u moet weten voordat u een PVC-vloer schoonmaakt

PVC-vloeren worden steeds populairder in zowel huishoudelijke als commerciële omgevingen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, en ze hebben een lange levensduur. Maar voordat u uw PVC-vloer gaat schoonmaken, zijn er een paar dingen die u moet weten. In deze blogpost gaan we in op alles wat u moet weten voordat u een PVC-vloer gaat schoonmaken. Van de beste producten om te gebruiken tot de methoden die moeten worden vermeden, lees verder voor alle informatie die u nodig heeft om uw PVC-vloer er op zijn best uit te laten zien.

Wat is PVC?

Polyvinylchloride, of PVC, is een soort thermoplastische kunststof. Het wordt vaak gebruikt in de bouw omdat het sterk en duurzaam is en toch gemakkelijk te verwerken. Het schoonmaken van een PVC-vloer gaat op dezelfde manier als bij andere soorten vloeren. Er zijn echter een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

PVC is gevoelig voor krassen en vlekken, dus het is belangrijk om zachte schoonmaakmiddelen te gebruiken en schurende schuursponsjes of borstels te vermijden. Als u dweilt, moet u de mop grondig uitwringen voordat u contact maakt met de vloer; overtollig water kan kromtrekkingen veroorzaken en de afwerking beschadigen.

Voor hardnekkige vlekken kan een verdunde azijnoplossing worden gebruikt; zorg ervoor dat u daarna alle resten met schoon water wegspoelt. Voor het beste resultaat kunt u vervolgens een laagje vinyl boenwas gebruiken om de afwerking te beschermen.

Dweilen

Wat zijn de voordelen van het schoonmaken van een PVC-vloer?

PVC-vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Voor het schoonmaken van PVC-vloeren moet u een mild schoonmaakmiddel en warm water gebruiken. U kunt ook een stofzuiger met een zachte borstel gebruiken om vuil en puin van het vloeroppervlak te verwijderen.

Een PVC-vloer reinigen

In de veronderstelling dat u een stap-voor-stap handleiding wilt voor het schoonmaken van een PVC-vloer:

U heeft nodig:

 • Een dweil en emmer
 • Een mild schoonmaakmiddel of zeep
 • Warm water
 • Een stofzuiger
 1. Begin met het opvegen van al het vuil van de vloer met een bezem. Als er hardnekkig vuil is dat niet met de bezem omhoog komt, kunt u een stofzuiger gebruiken.
 2. Vul uw emmer met warm water en voeg er een mild schoonmaakmiddel of zeep aan toe.
 3. Doop je dweil in het zeepwater en wring hem uit zodat hij slechts licht vochtig is.
 4. Dweil de vloer in rechte lijnen en zorg ervoor dat u in alle hoeken komt. Spoel de mop regelmatig uit om te voorkomen dat er strepen op de vloer achterblijven.
 5. Als u klaar bent met dweilen, spoelt u de vloer een laatste keer met schoon water om zeepresten te verwijderen. Laat de vloer volledig aan de lucht drogen voordat u erop loopt of meubels terugplaatst.

Wat zijn de risico’s van het schoonmaken van een PVC-vloer?

PVC-vloeren zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, maar er zijn enkele risico’s waarmee u rekening moet houden voordat u ze schoonmaakt. Sommige reinigingsmiddelen kunnen de vloer beschadigen, dus het is belangrijk het juiste product te kiezen. U moet ook oppassen voor gladde vloeren als ze nat zijn.

Cleaning in progress

Welke producten te gebruiken bij het schoonmaken van een PVC-vloer

Aangenomen dat het gaat om een PVC-vloer in uw huis, zijn er veel verschillende producten die kunnen worden gebruikt om deze schoon te maken. U kunt een stofzuiger, bezem of dweil gebruiken om al het vuil van het oppervlak te verwijderen. Voor hardnekkiger vuil of vlekken moet u wellicht een speciaal voor PVC-vloeren ontworpen reinigingsmiddel gebruiken.

Lees bij het kiezen van een reinigingsmiddel zorgvuldig het etiket. Sommige reinigers kunnen bij verkeerd gebruik PVC-vloeren beschadigen. Zoek reinigingsmiddelen die veilig zijn voor gebruik op PVC-vloeren en volg de instructies op het etiket.

Tips voor het schoonmaken van een PVC-vloer

 1. Veeg of stofzuig uw PVC-vloer regelmatig om vuil, stof en puin te verwijderen.
 2. Dweil uw vloer met een milde zeep- en wateroplossing om vlekken en vuil te verwijderen.
 3. Gebruik een vinyl vloerreiniger die speciaal is ontworpen voor PVC vloeren om uw vloer er op zijn best uit te laten zien.
 4. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen op uw PVC-vloer omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen.
Inhoudsopgave
Blog by
Anne
Anne

Meer About Life