Bekendste geuren in winkels

In deze blogpost bekijken we de bekendste geuren in winkels. De geur wordt vaak direct geassocieerd met de desbetreffende winkel. Maar waarom koppelen bedrijven hun naam zo graag aan een specifieke geur?

Waarom gebruiken winkels geuren?

Winkels gebruiken geuren om een uitnodigende en aangename winkelomgeving te creëren voor klanten. Geuren kunnen ook de verkoop stimuleren door klanten een goed gevoel te geven en positieve herinneringen op te roepen. Veel winkels kiezen voor bekende merkgeuren omdat ze geassocieerd worden met kwaliteit en luxe.

geuren in winkels 2

Geurmarketing en geurbeleving in winkels

Geurmarketing is een relatief nieuwe tak van marketing die gebruik maakt van de reukzin om het consumentengedrag te beïnvloeden. Het is gebaseerd op de vooronderstelling dat bepaalde geuren positieve emoties en associaties kunnen oproepen, die op hun beurt leiden tot aankoopbeslissingen.

Hoewel geurmarketing nog in de kinderschoenen staat, is het al toegepast door enkele van de grootste merken ter wereld, waaronder Calvin Klein, Coca-Cola en Starbucks. En het lijkt te werken; uit een recent onderzoek bleek dat 78% van de respondenten zei dat ze een product eerder zouden kopen als het een aangename geur had.

Wat zijn nu de meest populaire geuren die tegenwoordig in winkels worden gebruikt? Hier zijn 5 van de meest bekende:

  1. Calvin Klein’s Eternity: Deze schone, bloemige geur is al tientallen jaren een bestseller en wordt vaak gebruikt in kuuroorden en high-end winkels.
  2. Coca-Cola’s Classic: De uitgesproken geur van Coke is overal ter wereld herkenbaar en is synoniem geworden met geluk en ontspanning.
  3. Pike Place Roast van Starbucks: Een ander wereldwijd merk, Starbucks gebruikt zijn kenmerkende koffiegeur om een warme en uitnodigende sfeer in zijn winkels te creëren.
  4. Fierce van Abercrombie & Fitch: Deze muskusachtige geur is ontworpen om jonge consumenten aan te spreken en creëert een energieke omgeving in de winkels.
  5. Aromatherapy van Bath & Body Works: Deze lijn heeft een verscheidenheid aan verschillende geuren die zijn ontworpen om specifieke

Voorbeelden geuren in winkels

Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch is een van de bekendste winkelmerken in de Verenigde Staten. Het bedrijf werd in 1892 opgericht door David T. Abercrombie en Ezra Fitch. Tegenwoordig is het merk vooral bekend om zijn trendy kleding en accessoires, maar het voert ook een reeks geuren.

De Abercrombie & Fitch geurcollectie omvat geuren voor zowel mannen als vrouwen. Voor mannen zijn er colognes met houtachtige, muskusachtige en citrusachtige noten.  De vrouwengeuren zijn bloemig en fruitig, met enkele diepere geuren voor ’s nachts. Er zijn ook uniseks geuren in het assortiment.

Abercrombie & Fitch geuren zijn verkrijgbaar in verschillende formules, waaronder eau de parfum, eau de toilette, body mist en body lotion. De prijzen beginnen bij ongeveer 30 dollar voor een klein flesje eau de toilette. Het paradepaardje van het merk heet “Fierce”, een sterke, muskusachtige geur met houtachtige ondertonen. Dit is dan ook de geur die je altijd in de winkels ruikt.

geuren in winkels 3

Stradivarius

Enkele van de beroemdste geuren die tegenwoordig in de winkels liggen, zijn gecreëerd door Stradivarius. Dit bedrijf maakt al eeuwenlang hoogwaardige parfums en hun geuren zijn geliefd bij beroemdheden en gewone mensen.

Of u nu op zoek bent naar een frisse, bloemige geur of een rijke, kruidige geur, Stradivarius heeft iets wat bij uw smaak past. En omdat ze alleen de beste ingrediënten gebruiken, kun je er zeker van zijn dat hun geuren de hele dag blijven hangen.

Als je op zoek bent naar een klassieke geur die zeker in de smaak zal vallen, probeer dan Stradivarius No. 5. Deze tijdloze geur is perfect voor elke gelegenheid, en het is zeker dat je je voelt als een miljoen dollar. Van deze geur wordt ook gebruik gemaakt in alle winkels.

Dille & Kamille

Dille & Kamille is een populaire Nederlandse winkel die bekend staat om zijn brede assortiment aan geuren. De winkel biedt veel verschillende soorten geuren, waaronder bloemige, houtachtige en oosterse. Er is voor ieder wat wils bij Dille & Kamille.

De meest populaire geur van de winkel is de signature geur, een mix van jasmijn, roos en lelietjes-van-dalen. Deze tijdloze geur is perfect voor elke gelegenheid. Andere populaire geuren zijn de frisse en citrusachtige Oranjebloesem, de warme en kruidige Kaneel, en de sensuele en muskusachtige Oud.

Wat uw stijl ook is, er is zeker een geur die bij uw smaak past. Dus waarom experimenteert u niet met verschillende geuren en kijkt u welke het beste werkt in uw huis?

geuren in winkels 1

Inhoudsopgave
Blog by
Anne
Anne

Meer About Life