De specialist in dieselinjectie & wikkeltechniek

Wist jij dat Electra Brandt dé specialist is voor dieselinjectie en wikkeltechniek? Het bedrijf Electra Brandt ging start toen Willem Brandt op dertigjarige leeftijd een bedrijf opricht oner zijn eigen naam: Electra-W.M. Brandt. In een woonhuis op de Oude Varkenmarkt in Leiden start hij met het reviseren van startmotoren en dynamo’s. Al snel weten klanten Willem Brandt te vinden en gaan de zaken goed.

Wikkeltechniek Electra Brandt

Zo goed zelfs, dat uitbreiding van de zaak in beeld komt. De zaak wordt dan ook uitgebreid met het pand van de buren. Electra Brandt krijgt meer ruimte om zich in de jaren dertig te richten op haar specialisatie: het wikkelen van elektromotoren. In 1935 verwerft Electra Brandt het Bosch-agentschap en is hiermee een van de allereerste Bosch Diesel-servicepunten in Nederland. Een mijlpaal en een keurmerk om trots op te zijn!

Electra Brandt

Vervolg van dieselinjectie en wikkeltechniek

In 1964 trekt oprichter Willem Brandt zich terug uit het bedrijf. De onderneming is inmiddels uit het pand aan de Oude Varkenmarkt gegroeid en verhuist in 1973 naar de Langevaart in Rijnsburg. Naast de dieselinjectie en wikkeltechniek is in het nieuwe onderkomen nu ook ruimte is voor een handelsafdeling. Van hieruit vinden diverse technische goederen via Electra Brandt hun weg naar particulieren, overheid en industrie.

Reparatie, revisie en wikkelen van elektromotoren en generatoren.

Een defecte elektromotor of generator is niet zelden het gevolg van een machinestoring. Dan kunt u kiezen voor vervangen, repareren of wikkelen. Vervangen van een speciale elektromotor of generator door een nieuwe is erg kostbare en tijdrovende. Bij het repareren van een elektromotor of generator is dit probleem niet aan de orde, omdat uw elektromotor compleet word gereviseerd en zo nodig gewikkeld. In sommige gevallen beter dan de nieuwstaat. Kijk snel wat de wikkelwerkplaats van Electra Brandt voor u kan betekenen.

Tot slot

Heeft u in dit artikel niet alle informatie kunnen vinden die u zoekt kijk dan op deze pagina.

Inhoudsopgave
Blog by
Anne
Anne

Meer About Life