Schermafbeelding 2018 07 12 Om 16.41.38

Wát was dat altijd een frustratie zeg! Ik woon in de randstad en wij hebben hier heel erg last van de kalk die in het water zit. Dit zorgde ervoor dat wij altijd alles de kalk zit. Wij moesten regelmatig het huis kalkvrij maken. De wasmachine, de waterkoker, de douchekop, de wasbak, alles zat altijd onder de kalk.

Totdat een vriendin vertelde dat een waterontharder kopen een ontzettend goed idee is. Het brengt ons veel goeds. Zo hebben we sinds de waterontharder niet alleen geen last meer van kalkaanslag, maar hebben we ook veel minder zeep en andere schoonmaakmiddelen nodig. Het haar wassen met shampoo is bovendien minder vaak nodig, omdat het water uit zichzelf al heel zacht is. Onze waterontharder ervaringen tot zover zijn dan ook uitstekend.

Alle voordelen op een rij:

  • Betere smaak
  • Besparing op zeep en schoonmaakmiddelen
  • Een sterk verbeterde huid (geen last van eczeem etc.)
  • Langere levensduur van apparaten

Ik vroeg mij eerst af:”Hoe werkt een waterontharder?” Maar dat werkt heel simpel. Een waterontharder kan werken op basis van een ionenwisselaar. Een ionenwisselaar verwijdert deeltjes (ionen) uit vloeistoffen (water). Dit gebeurt door middel van harsbolletjes die geladen zijn met natriumionen. De geladen harsbolletjes zorgen dat het calcium uit het water gefilterd wordt.

Wilt u met een gerust hart een waterontharder kopen? Er zijn verschillende apparaten voor elke situatie. Ook kleine formaten voor onder een trap of klein kastje. Zo staat die van ons gewoon onder de trap!