Packmee Concept Infographic

Vorige week ben ik via een maatje in aanraking gekomen met Packmee. En daar zou ik graag de loftrompet voor willen steken.

Een paar jaar geleden hebben we met een vriendengroep besloten om ons wat beter in te gaan zetten voor het goede doel. Brachten we regelmatig kleding naar kringloopwinkels, of gaven we kleding mee aan vrienden, familie of kennissen die naar derdewereldlanden gingen. Dit gaf ons een goed gevoel. Het idee dat je andere kinderen blij kunt maken met kleding die je zelf toch niet meer draagt. Dit is voor meerdere partijen een win-win-situatie. Zo is er in de loop der tijd kleding gebracht naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika. In totaal naar 6 landen als ik het mij goed kan herinneren.

Nu we allemaal ouder zijn en een baan hebben, komt het er minder van om dit project op deze wijze door te zetten. Steeds minder mensen uit onze kennissenkring vertrekt naar derdewereldlanden. Om ons toch nog in te zetten voor het goede doel en omdat we toch nog elk jaar kleding en schoenen overhebben die wij niet gebruiken, hebben we besloten om hier wat anders mee te doen. We ontdekte het Packmee concept. Packmee is een bedrijf dat tweedehands kleding en schoenen verzamelt. Zij kunnen de stof weer doorverkopen en schenken een gedeelte van de opbrengst aan Kika en Stichtingkinderpostzegels Nederland. Je kunt ze de tweedehandskleding kosteloos doorsturen via de post.

Het brengt ons een lach op het gezicht als we weer een volle tas op kunnen sturen. Aangezien we ons verhaal in de loop der tijd aan viel vrienden en familie hebben verteld, ontvangen we van alle hoeken kleding om vervolgens weer naar Packmee door te sturen.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht geïnspireerd zijn om ook kleding te doneren. Kijk dan op www.packmee.nl

Lees het volledige verhaal over Packmee hier