Packmee Concept

Meerderheid Nederlanders laat ongebruikte kleding in de kast hangen

Bijna 70% van de Nederlanders geeft aan tussen de 5 en ruim 20 ongedragen kledingstukken in de kast te laten hangen. Wordt de kleding alsnog weggedaan dan is dit omdat het niet meer past (62,7%), omdat het überhaupt nooit gedragen wordt (54,7%) of omdat de kleding kapot of versleten is (50,4%)*, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Kien naar houding en gedrag van 1200 Nederlandse consumenten ten opzichte van kledingrecycling.

Kledinginzameling aan huis voor het goede doel.
Om het weggooien van gebruikte, maar nog bruikbare kleding tegen te gaan werd Packmee ontwikkeld. Met Packmee kan alle bruikbare kleding, textiel en schoeisel gratis door de donateur worden meegegeven aan een pakketbezorger van PostNL. Daarnaast kan de doos met kleding ook gratis bij een van de 2600 postkantoren van PostNL worden afgegeven. Minimaal 50% van de opbrengst komt ten goede aan KiKa, die fondsen werft voor onderzoek op het gebied van kinderkanker en Stichting Kinderpostzegels Nederland. Laatstgenoemde is onder meer bekend van de jaarlijkse Kinderpostzegelactie. Waarmee geld wordt opgehaald voor wereldwijde projecten waarin de veiligheid en ontwikkeling van kinderen centraal staan.

Wat is  Packmee?

Kledinginzameling 2.0

Door de toenemende kosten die gemeentes in rekening brengen aan inzamelaars van kleding, staat de opbrengst van de huidige kledinginzameling onder druk. Packmee maakt gebruik van het bestaande en fijnmazige netwerk van PostNL. Er rijden dus geen extra auto’s om kleding in te zamelen. Dit scheelt op jaarbasis heel veel aan CO2 uitstoot.

Hoe werkt het?

Voor het versturen van de kleding kan iedere grote doos worden gebruikt. Op de website van Packmee staat een verzendlabel dat kan worden uitgeprint. Daarnaast kan ook met een zwarte stift het gratis antwoordnummer van Packmee op de doos worden geschreven (Packmee, Antwoordnummer 7, 2740 VG, Waddinxveen). Meer informatie over Packmee en de samenwerking met Kika, Stichting Kinderpostzegels Nederland en PostNL is te vinden op www.packmee.nl