Pizza bakken op de boot

Pizza bakken op de boot

Het is een heerlijke zomerse dag en iedereen begint een beetje trek te krijgen op de boot. Wat gaat er dan boven heerlijk zelfgemaakte pizza’s. Maar hoe doe je dat precies? In deze blogpost lees je hoe jij de perfecte pizza voor op de boot maakt.

Wat heb je nodig om pizza te bakken op de boot?

Om een heerlijke pizza wilt bakken op de boot heb je een aantal speciale ingrediënten en materialen nodig. Ten eerste zull je moeten investeren in een goede pizzasteen. Zo is de Cobb Pizzasteen hier een uitstekend voorbeeld van. Deze pizzasteen zorgt voor een de knapperige korst waar iedereen dol op is. Op deze manier maak je heerlijke en authentieke pizza’s hoe je maar wilt.

Voor een goede pizza is het deeg natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Voor het deeg heb je speciale bloem nodig die is gemaakt voor het maken van pizza dough. Deze bloem is gemakkelijk online of bij een speciaalzaak voor Italiaanse ingrediënten te vinden. Het is belangrijk om deze bloem te gebruiken voor de dough, want reguliere bloem heeft niet de juiste structuur en elasticiteit.

Boot met zonsondergang

Hoe maak je dan dit heerlijke deeg?

 Omhet pizzadeeg te maken heb je nodig:

  • 500 gram speciale bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 250 ml lauwwarm water

Meng al deze ingrediënten in een kom en kneed het deeg 10 minuten. Laat het deeg rond de 30 minuten rusten in een ingevette bakvorm. Je hebt nu 1 grote bol met pizza dough. Maak er kleine mooie ronde bolletjes van, elk bolletje wordt één pizza. Vervolgens mag je het bolletje uitrollen tot het de vorm heeft zodat die perfect op de pizzasteen past.

 Wat zijn lekkere bootpizza’s?

 Wanneer je het deeg klaar is kan het echte werk beginnen. Nu is het de tijd om de pizza’s zo klaar te maken op de manier hoe jij ze het lekkerste vindt. Bedenk goed wat jij het liefste op je pizza ziet. Een goede pizza begint met een goede scheut tomatensaus waar je vervolgens de toppings op kan doen. Een volgende goede stap kan zijn kaas, maar niet iedereen houdt hier van natuurlijk. Met de kaas zijn de keuzes reuze. Zo is de een geraspte jonge kaas of cheddar lekker, maar een heerlijke mozzarella of burrata kan ook ontzettend lekker zijn. Zelfs een blauwe schimmelkaas kan voor de liefhebbers.

Wat belangrijk is wanneer je pizza’s op de boot wilt bakken dat je verschillende soorten toppings zorgt. Zo kan je vlees of vis pizza’s maken met bijvoorbeeld salami, kip, gehakt, spekjes, tonijn, ansjovis of wat je maar lekker vindt op je pizza. Maar denk natuurlijk ook aan de vitamines door er groentes als paprika, ui, champignons of tomaat op te doen. Zelfs Ananas kan erop (maar dan moet je wel uitkijken voor ruzies aan boord van de boot).

Als de pizza helemaal bereid is met alle toppings die je lekker vindt is die klaar om op de pizza steen te gaan. Leeg je pizza op de plaat voor 10 tot 12 minuten. Kijk goed naar je pizza en haal hem van de steen als de kortst er mooi gaar en knapperig uit ziet. Laat je pizza nog eventjes afkoelen voordat je kunt aanvallen, je wilt je mond natuurlijk niet verbranden.

Eetsmakelijk!

Bijna iedereen houdt ervan om pizza te eten, helemaal als ze hem zelf kunt samenstellen met de ingrediënten die jij lekker vindt. Dat in combinatie met het comfort van je boot maakt dat je er een zalige avond van kan maken. Geniet van jullie echte boot pizza!

 

 

 

 

 

Inhoudsopgave
Blog by
Anne
Anne

Meer About Life