Alles over regenlaarzen voor kinderen en waarom jij ze moet hebben!

Woon je in Nederland? Dan is de kans op regen nou eenmaal wat groter. Toch wil je dat jouw kinderen naar buiten kunnen zonder dat hun goede schoenen vies worden. Hiervoor zijn regenlaarsjes ideaal. In dit artikel bespreken we de voordelen van regenlaarzen voor jongens en meisjes en geven we een aantal tips voor de aanschaf van regenlaarsjes.

Voor uiteenlopende situaties

Regenlaarsjes, het woord zegt het eigenlijk al. Bedoeld voor regenachtige omstandigheden. Toch is het een misvatting om te denken dat ze enkel daarvoor gebruikt kunnen worden. Zo zijn ze makkelijk met aan- en uittrekken. Zeker voor kinderen is dit ideaal wanneer ze bijvoorbeeld even kort naar buiten willen. Constant de veters strikken is verleden tijd. Daarnaast zijn regenlaarsjes uitermate geschikt voor de wat modderige ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan het bos of de tuin. Uw kind houdt droge voeten en kan heerlijk zijn of haar ding doen. Regenlaarsjes zijn dus bovenal erg praktisch in gebruik, zeker bij kinderen.

Niet alleen praktisch

Waar bovenstaande alinea wellicht voornamelijk de praktische kant van regenlaarsjes uitlicht, is dat zeker niet de enige kant. Tegenwoordig zien we veel trendy regenlaarzen voor kinderen langskomen. Het is dan ook een soort van modetrend geworden. Je kunt ze dan ook echt leuk stijlen. Hierdoor wordt je kind ook nog eens een trendsetter. Zowel handig als mooi dus!

Tips voor de aanschaf

Als u op zoek gaat naar regenlaarsjes is het verstandig om op een aantal zaken te letten. We zetten ze voor je op een rijtje:

Materiaalkeuze

Jongens regenlaarzen of meisjes regenlaarzen zijn er in verschillende materialen. Het één gaat langer mee dan de ander maar onthoud dat kinder voeten nog volop groeien. Ga er dan ook niet vanuit dat de laarsjes jaren meegaan. Vaak is er keuze uit rubberen of PVC laarsjes. PVC laarsjes zijn vaak goedkoper dan rubberen laarsjes.

Ventilatie van de laars

Waar bij normale schoenen ventilatie een belangrijk element is, is dat bij regenlaarsjes niet het geval. Door de ruime opening aan de bovenkant en de pompende beweging bij het zetten van een stap ontsnapt de lucht vanzelf via de bovenkant.

De prijs

Uiteraard wilt u een leuke prijs voor de regenlaarsjes betalen. Dit is voornamelijk afhankelijk van het merk en het gebruikte materiaal. Zoals eerder al benoemd in dit artikel groeien kindervoeten nog volop. Het advies is hier dan ook rekening mee te houden in de aanschafprijs.

Hoogte van de laars

Regenlaarsjes zijn er in verschillende soorten maten. Ook de hoogte kan verschillen. In principe maakt het voor het gebruiksgemak niet uit, maar wellicht heeft u een voorkeur voor het oog.

Samengevat

Regenlaarzen voor jongens en meisjes. Het is altijd een leuk gezicht maar tevens ook erg praktisch om verschillende redenen. Zo is het makkelijk bij het aan-en uittrekken, biedt het veel bescherming tegen natte voeten en is het niet erg om ze vies te laten worden. Het geeft u een veilig gevoel wanneer uw kind tijdens regenachtig weer naar buiten wilt of bijvoorbeeld tijdens het maken van een boswandeling.

 

Inhoudsopgave
Blog by
Anne
Anne

Meer About Life