Een trillend ooglid wat is de oorzaak en wat doe je eraan?

Heeft je ooit last gehad van dat vervelende trillende gevoel in uw ooglid dat maar niet weggaat? Het komt vaak voor en kan heel ongemakkelijk zijn. Maar veroorzaakt deze onwillekeurige beweging en hoe kan het worden behandeld?

In deze blog nemen we je mee en leggen we alles uit over trillende oogleden zodat je beter begrijpt waarom het gebeurt, wat het veroorzaakt en vooral wat je eraan kunt doen. Met een paar tips van ons kom je binnen een paar minuten weer makkelijk van je trillende ooglid af.

 

Wat is een trillend ooglid?

Een trillend ooglid wordt ook wel een myokymie genoemd. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken zoals stress, vermoeidheid, cafeïne en droge ogen. In de meeste gevallen is het geen ernstige aandoening en gaat het vanzelf over. Als het trillen echter aanhoudt of ernstig is, kan het een teken zijn van een ernstigere aandoening zoals blefarospasme of hemifaciale spasmen.

 

Oorzaken van een trillend ooglid

Een trillend ooglid kan worden veroorzaakt door verschillende zaken, waaronder stress, vermoeidheid, allergieën en vermoeide ogen. Soms is een trillend ooglid gewoon het gevolg van te veel cafeïne. Als je merkt dat uw ooglid vaak trilt, is het belangrijk om naar uw arts te gaan om onderliggende medische aandoeningen uit te sluiten. Mogelijk ander oorzaken kunnen alcohol en roken zijn.

Ook bij kinderen komt een trillend ooglid voor. Als een kind bijvoorbeeld genoeg slaapt verklein je ook de kans op een trillend ooglid.

trillend ooglid oorzaak

Hoe een stotterend ooglid te stoppen

Een trillend ooglid kan vervelend zijn, maar meestal is er niets aan de hand. Als uw ooglid begint te trillen, probeer dan deze tips om het te stoppen:

-Breng iets kouds aan op je oog voor een paar minuten. Dit kan helpen de ontsteking te verminderen en de spieren rond uw oog te ontspannen.

-Masseer uw ooglid zachtjes met uw vingers. Dit kan ook helpen om de spieren te ontspannen en de ontsteking te verminderen.

-Sluit uw oog en houd het een paar seconden dicht. Dit kan vermoeide spieren helpen ontspannen.

-Probeer oogdruppels. Deze kunnen helpen uw oog te smeren en de ontsteking te verminderen.

 

Wanneer moet je naar de dokter voor een trillend ooglid?

Als uw ooglid vaak trilt, is het misschien tijd om naar de dokter te gaan. Er zijn veel mogelijke oorzaken van ooglidtrillingen, waarvan sommige ernstig kunnen zijn. Als je naast het trillen ook andere symptomen heeft, zoals gezichtsproblemen, pijn of ontstekingen, moet je meteen een arts raadplegen. In de meeste gevallen zijn ooglidtrillingen echter goedaardig en gaan ze vanzelf over.

 

De beste oplossingen 

Een stotterend ooglid kan een vervelend en mogelijk gênant probleem zijn. Gelukkig zijn er veel manieren om dit probleem te behandelen, waaronder ontspanningstechnieken, veranderingen in levensstijl en medische ingrepen. Om te voorkomen dat een trillend ooglid terugkomt is goed slapen een van de belangrijkste.

Het is belangrijk om medisch advies in te vragen als het trillen aanhoudt of als het gepaard gaat met andere symptomen zoals pijn of ontsteking. Door te begrijpen wat de oorzaak is van een trillend ooglid en hoe het kan worden behandeld, zult je meer gemoedsrust hebben in de wetenschap dat je stappen hebt ondernomen om uw probleem op te lossen.

 

Inhoudsopgave
Blog by
Anne
Anne

Meer About Life