Verhuizen

Verhuizen – in de grote stad

Door omstandigheden ben ik genoodzaakt om te verhuizen voor eind april. Op zich geen ramp, een nieuwe woning, een nieuwe uitdaging. Zo nu en dan veranderingen in je leven houdt je alleen maar scherp. Buiten dat moet je capabel zijn om je aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Op lange termijn zal het vast wel ergens goed voor zijn is mijn gedachte in dit soort situaties.

Het probleem begint echter bij het bezichtigen van huizen in de stad die in jouw salarisklasse liggen. Particuliere woning zijn vrij eenvoudig te vinden. De verhouding tussen vraag en aanbod is echter zoek. Als er een woning is die er al enigszins goed uitziet, komen er gemiddeld tien koppels langs. Dit frustreert behoorlijk. Aangezien bezichtigingen tijdens kantooruren zijn, moet er dus sowieso vrij worden genomen van werk. Ik ben wat dat betreft meer voor een omgekeerde volgorde. Na het online zetten op bijvoorbeeld funda.nl, kijken wie er reageren met al een paar eerste indicaties om in te schatten of deze persoon geschikt kan zijn door middel van het jaarlijks bruto-inkomen, contractduur en een werkgeversverklaring. Wanneer dit door de eerste selectie heen komt, volgt er een bezichtiging met dat koppel. Vervolgens hebben zij dit eerste keus. Mocht zij afzien, dan komt er een ander koppel in aanmerking. Dit zorgt voor nauwelijks extra tijd, mits de foto’s en informatie dusdanig volledig is.

Zo zorg je er voor dat mocht iemand een huis bezichtigen, je er al zeker van bent dat – mocht iemand eerlijk zijn geweest – diegene het kan bekostigen. Dat zorgt er ook voor dat personen niet onnodig vrij nemen om een bezichtiging te doen, om vervolgens te horen dat het huurhuis naar een ander koppel is gegaan.

Ik vraag mij af of dit alleen in de grote stad is, of dat er meer mensen last hebben van deze praktijken. Chapeau voor makelaars die de bezichtigingen op de tweede manier uitvoeren.

De verhuizing heb ik laten doen bij Vlaming uit Amsterdam. De nieuwe garagedeur komt van Agara Garagedeuren uit Woerden.

Inhoudsopgave
Blog by
Anne
Anne

Meer About Life