Wat is het verschil tussen eu de toilette en parfum?

Als het gaat om persoonlijke hygiëne en verzorging, zijn er verschillende opties waaruit u kunt kiezen. Eau de toilette en eau de parfum behoren tot de meest voorkomende producten die worden gebruikt voor verzorging. Maar wat is precies het verschil tussen toilette en parfum? In dit artikel gaan we hierop dieper in en ontdekken we het verschil tussen de twee.

Wat is eu de toilette?

Eau de toilette is een parfum dat meestal wat lichter is dan eau de parfum. Het wordt gebruikt om iemands persoonlijkheid te benadrukken en een frisse geur aan te brengen. Het is vaak een lichte, verfrissende geur die perfect is voor dagelijks gebruik. Het bevat minder parfumolie dan een parfum, waardoor het minder intens ruikt. Ook is de formule van eau de toilette wat wateriger, dan eau de parfum. Eau de toilette is ook vaak goedkoper dan parfum, dus het is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar iets luchtigs dat je dagelijks kunt gebruiken.

De concentraties van een geur bepalen de sterkte en de levensduur van het product. Hoe hoger het olieniveau is, hoe sterker de geur is en daardoor gaat hij langer mee.

Wat is eu de parfum?

“Wat is eu de parfum?” is een vraag die niet goed te beantwoorden is, omdat er geen specifieke ‘eu de parfum’ bestaat. Er zijn veel verschillende soorten geuren en parfums die als ‘eu de’ beschreven kunnen worden, maar er is geen enkele specifiek parfum dat als ‘eu de’ wordt genoemd.

Eau de parfum is een sterkere geur dan eau de toilette. Het bevat meer essentiële oliën en aromatische ingrediënten, waardoor de geur langer aanhoudt. Een eau de parfum kan dus perfect gedragen worden wanneer je op zoek bent naar een geur die lang blijft hangen of als je een speciale gelegenheid hebt.

eau de parfum

Wat is het verschil tussen eau de toilette en parfum?

Eau de toilette en eau de parfum zijn twee verschillende soorten geuren. Eau de toilette is wat lichter van geur, daardoor wordt deze soort vaker in de ochtend gebruikt. Eau de parfum is een stuk sterker van geur, deze wordt dan ook vaker in de avond met een speciaal moment gebruikt.

Ook bestaat er nog de soort eau de cologne. Dit is een nog lichtere geur dan eau de toilette. Een parfum is nog sterker dan eau de parfum en zal dus ook het langs blijven zitten van al deze soorten.

Kan je beter eau de toilette of parfum gebruiken?

Eau de toilette is lichter en frisser dan parfum. Het is perfect voor de zomer of voor een dagje uit. Eau de parfum is wat zwaarder en intenser, deze kun je dus prima reserveren voor speciale gelegenheden of avondjes uit.

Natuurlijk is het belangrijkste dat jij de geur lekker vindt. Hou je wat meer van een frisse, lichte geur? Dan kun je beter voor de eau de toilette gaan. Hou je meer van een sterke en intense geur? Dan is eau de parfum een beter optie voor jou. Vergeet ook niet dat elke geur anders ruikt op iedere huid, probeer de geur dus ook een keertje op je eigen huid om te ruiken wat je daarvan vindt.

Inhoudsopgave
Blog by
Anne
Anne

Meer About Life