Wat kun je doen zonder geld?

Geld kan behoorlijk beperkend zijn, vooral als het gaat om vrijetijdsactiviteiten. Maar wie zegt dat aan plezier een prijskaartje hangt? In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn er genoeg dingen die je gratis kunt doen die je vermaken en voldoening geven. Van avonturen in de buitenlucht tot creatieve bezigheden, de mogelijkheden zijn eindeloos! In dit bericht bekijken we een aantal spannende ideeën over hoe je plezier kunt hebben zonder de bank te breken. Dus pak je gevoel voor avontuur en laten we beginnen!

Gratis buitenactiviteiten die leuk én gezond zijn

Er zijn tal van activiteiten die je kunt doen zonder geld uit te geven, en veel daarvan kun je doen in je plaatselijke park. Hier zijn enkele ideeën:

 • Maak een wandeling door het park

Een gemakkelijke activiteit waar je verder niets voor nodig hebt. Een lekkere wandeling maken kun je elke dag doen en is ook nog erg goed voor je.

 • Picknicken in het park

Een leuk idee voor een date, of gewoon met vriend(inn)en. Ideaal voor als het lekker weer is. Neem lekkere gerechten mee zoals vleeswaren en vers fruit en kies het mooiste plekje uit in het park.

 • Een boek lezen in een park

Lezen is goed voor je brein. Dat is natuurlijk geen geheim, maar toch lezen mensen steeds minder. Met name jongeren lezen minder. Dit komt voornamelijk door het gebruik van de telefoon. Maar het kan geen kwaad om af en toe even dat digitale schermpje weg te leggen en een goed boek uit te kiezen om lekker weg te lezen.

 • Buiten sporten (voetbal, tennis, etc.)

Een lekker balletje trappen of slaan. De perfecte mix tussen beweging en sociale interactie.

 • Ga een stukje fietsen door het bos

Fietsen zien de meeste mensen als vervoersmiddel. Het gezonde alternatief van scooter- en autorijden. Maar fietsen kan ook heel ontspannend zijn. Maak een lekker fietstochtje in het bos en kom volledig tot rust terwijl je schattige eekhoorntjes ziet rondrennen.

 • Fotografeer de omgeving en deel deze op jouw sociale media

Als je is een dagje erop uitgaat, zal je zien dat je veel mooie plekken tegenkomt. Deel deze mooie momenten met je vrienden op sociale media en wie weet, kun je hen ook inspireren om eens even lekker erop uit te gaan.

leeg park

Een bibliotheek bezoeken

Een leuke activiteit die je kunt doen zonder geld uit te geven is een bezoek brengen aan je plaatselijke bibliotheek. Bibliotheken hebben zoveel te bieden, en ze zijn gratis te gebruiken! Je kunt er boeken, films, tijdschriften en nog veel meer uitlenen. Veel bibliotheken bieden ook gratis lessen en evenementen aan. En als je een rustige plek nodig hebt om te studeren of te werken, is de bibliotheek altijd een goede optie.

Thuis koken

Er zijn veel activiteiten die je kunt doen zonder (veel) geld uit te geven. Eén zo’n activiteit is thuis je eigen maaltijden koken. Dit kan een geweldige manier zijn om geld te besparen en gezonder te eten, omdat je volledige controle hebt over de ingrediënten die in je eten gaan. Thuis koken biedt oneindige mogelijkheden en bespaart over het algemeen een hoop geld t.o.v. eten bestellen of uiteten gaan. Verras je partner, moeder of vrienden eens met jouw specialiteit.

vrouw die aan het koken is

Bordspelletje doen

Deze activiteit is geheel gratis, en ook nog ontzettend leuk! Bordspellen worden over het algemeen wel eens gezien als ouderwets of saai, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Het is een perfecte manier om interactief met je gasten bezig te zijn, zonder dat je ook maar een cent uit hoeft te geven. Er zijn vele spelletjes die je kunt doen. Hieronder volgen een aantal van onze favorieten:

 1. Monopoly – Een spel waarbij spelers proberen om vastgoed te kopen, huizen en hotels te bouwen en andere spelers failliet te laten gaan.
 2. Schaken – Een strategisch spel waarbij twee spelers hun stukken op een bord plaatsen en proberen elkaars koning schaakmat te zetten.
 3. Risk – Een spel waarbij spelers hun legers op een kaart plaatsen en proberen om continenten te veroveren en andere spelers uit te schakelen.
 4. Scrabble – Een woordspel waarbij spelers letters gebruiken om woorden te vormen op een speelbord met dubbele en drievoudige letterwaarden.
 5. Cluedo – Een detective-spel waarbij spelers proberen te ontdekken wie de moordenaar is, welk wapen er is gebruikt en waar de moord heeft plaatsgevonden.

Er zijn veel activiteiten die je kunt doen zonder geld uit te geven, van wandelen en kamperen tot bordspellen spelen en koken. Zelfs als je niet veel geld of toegang tot dure apparatuur hebt, zijn er genoeg manieren om bezig te blijven, jezelf te vermaken en zelfs iets nieuws voor je huis te maken. Dus als je de volgende keer een activiteit nodig hebt maar geen geld hebt, neem dan de tijd om te kijken welke gratis mogelijkheden er in jouw omgeving zijn – je weet nooit wat voor leuks er te doen is!

Inhoudsopgave
Blog by
Anne
Anne

Meer About Life