Alarmknop ouderen: hoe werkt het?

Ben je op zoek naar een alarmknop ouderen? Maak kennis met het ouderen alarm van LifeWatcher. Deze alarmknop heeft misschien wel het leven van mijn opa gered. Ik vertel je er graag meer over.

Een alarmknop voor ouderen

Met de SOS-button van LifeWatcher kan alarm geslagen worden bij een noodgeval. De alarmknop belt dan tot wel 10 personen: als iemand niet opneemt, belt de alarmknop automatisch de volgende. Het is mogelijk om via de alarmknop te praten en de locatie wordt nauwkeurig doorgegeven aan de contactpersoon, zowel binnen als buiten.

Andere voordelen van de alarmknop

Het handige aan deze alarmknop is ook dat het gedragen kan worden als ketting of met de klip aan bijvoorbeeld de broek. Door het alarmsysteem kunnen ouderen weer alleen veilig en zelfstandig op pad. De alarmknop is trouwens ook waterdicht, waardoor het altijd gedragen worden. Dus ook onder de (gladde) douche.

Alarmknop ouderen

Hoe werkt het alarmsysteem voor ouderen?

De alarmknop werkt op 2 manieren: handmatig en automatisch. Als de gebruiker de grote SOS-knop 2 seconden indrukt, wordt de eerste contactpersoon gebeld. Het kan natuurlijk gebeuren dat de drager de knop niet kan indrukken. Toen mijn opa bijvoorbeeld een harde val maakte, durfde hij niet te bewegen. Doordat de alarmknop de val registreerde, werd mijn moeder automatisch gebeld. Hierdoor was de ambulance op tijd bij hem en heeft hij het gered.

Alarmknop ouderen zonder abonnement

Met deze alarmknop zit u niet vast aan een abonnement. Er wordt dus niet elke maand een bedrag afgeschreven: u kunt eenvoudig een bedrag naar wens op de simkaart zetten. Als het tegoed bijna op is, ontvangt u een melding. Bij aankoop van een alarmknop van LifeWatcher, ontvangt u gratis 10 euro tegoed om mee te beginnen.

Alarmknop ouderen thuiszorg

Deze SOS-button is ook handig in de thuiszorg. Met een druk op de knop of harde val kan de thuiszorg direct worden gebeld. Het is ook mogelijk om direct contact te krijgen met onze zorgcentrale Stichting Zorgcentrale Noord. Onze gekwalificeerde meldkamer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Alarmknop ouderen

Inhoudsopgave
Blog by
Anne
Anne

Meer About Life